• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

Muhammet Ömer Kamat'tan Duyuru Var

Selamün aleyküm, Kuzgun Köyü Arşiv adı altında bir kanal açtım. Buraya 2006-2007 yıllarında yapılmış olan şenliklerden yaklaşık 66 altı tane video atacağım. Köy halkımız bu videolar kendisine ait kesitleri izleyebilir. Sayfanın linki aşağıdadır 

http://www.youtube.com/@kuzgunkoyuarsiv6795/featured


Sitemiz hakkında düşünce ve kanaatlerinizi bizimle paylaşır mınız?


Çok Değerli Dernek Üyelerimiz,

Dernek aidatlarımızı lütfen zamanında ödeyelim ve bu gibi yapılan çağrılara duyarsız kalmayalım. Dernek faaliyetlerinin devamlılığı açısından aidat ödemeleriniz hayati önem taşımaktadır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyor derneğin resmi hesap numarasını aşağıda paylaşıyoruz. İsteyen internet bankacılığı üzerinden, isteyen ATM'lerden, isteyen de nakit olarak elden ödeyebilir.

Banka: Ziraat Bankası

Hesap Sahibi: Giresun Tirebolu Kuzgun Köyü Yardımlaşma Ve Kalkındırma Derneği

İban: TR640001000865974898235001

 


Web sitemiz yeni arayüzüyle hizmete girmiştir, tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun.


Giresun Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez. Hadis-i Şerif
İlimiz Hakkında


GİRESUN HAKKINDA GENEL BİLGİ

 

Giresun, Ankara-Trabzon karayolu üzerinde yeşilin her tonunu sinesinde toplamış, ormanlarla kaplı yaylaların ve doğal plajların bulunduğu, 122'km lik kıyıya sahip, sınırsız doğal ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm merkezidir. Miletos, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinden Cumhuriyete uzanan tarih çizgisinde medeniyetlerden çeşitlemeler sunan bir yöredir. Doğu Karadeniz kıyılarının insan yaşamına elverişli tek adası Giresun Adası (Aretias) başlı başına bir turizm potansiyelidir.

 

Coğrafi konumu ile kıyı kesimlerinde ılıman iklimi, iç kesimlerinde ise karasal iklimi ile her türlü kış ve doğa sporlarına uygun oluşu, tarihsel zenginlikleri ve doğal güzellikleri yanında dünyanın en kaliteli fındığının Giresun'da yetişmesi, el sanatları, balıkçılığı, avcılığı ve yaylaları ile Giresun turizmi çok yönlü fırsatlar sunmaktadır.

 

Giresun Kalesi'nin  muhteşem manzarası eşliğinde Şehri görmeye Kaleden başlanıp, gezilip küçük bir mola ile çaylar yudumlanır. Tarihi Giresun evlerinin bulunduğu Zeytinlik Mahallesi, Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılan Katolik kilisesi, Tarihi Ticaret Lisesi Binası, Tarihin her dönemine ait çeşitli eserlerin sergilendiği Giresun Müzesinin ardından ilde bulunan diğer turistik mekanların gezilmesi ve yeşilin her tonunun birlikte görüldüğü, akarsuyu, şelalesi, çam ormanları ile birer doğa harikası olan yaylalar bekler.

 

Turizm merkezi ilan edilmiş Kümbet, Bektaş, Kulakkaya, Sisdağı Yaylaları ile bölgemizde bulunan diğer Çıkrıkkapı Yaylası, Gölyanı Obası, Karagöl, Paşakonağı Yaylaları birer doğa harikası olup, misafirlerimizim hayran kalacağı güzellikler sunmaktadır.

 

Doğu Karadeniz bölgesinin yayla turizmi ana teması çerçevesinde ve diğer alternatif turizm çeşitlerinin ilimizde mevcut potansiyel olarak değerlendirilebilmesine imkan tanıması açısından büyük önem arz etmektedir. Giresun ilini eko-turizm ve yayla turizmi gibi doğa amaçlı turizm türleri ile birlikte değerlendirmek, doğusundaki Sisdağı Yaylasın'dan batısındaki Paşakonağı Yaylası'na kadar yayla turizmi ve alternatif turizm çeşitleri açısından (çim kayağı, yamaç paraşütü, kış kayağı, trekking, rafting, kamp karavan, av turizmi) da mümkündür.

 

GİRESUN

 

Giresun, Anadolu'nun kuzeydoğusunda, yeşil ile mavinin kucaklaştığı, Karadeniz'in inci kentlerinden birisidir. 6934 kilometrekarelik yüzölçümüne sahiptir.

 

M.Ö 2000 yıllarından itibaren bölgede yerleşim olduğu ve şehrin de bu tarihten itibaren yerleşim görüldüğü bilinmektedir.

 

İskitler, Miletoslular, Persler ve Kapadokyalılar Roma döneminden önce bölgede hakimiyet kuran topluluklardır.

 

Romalılardan sonra Bizanslıların hakimiyet kurduğu Giresun'da 1200'lü yıllardan sonra Trabzon Rum İmparatorluğu dönemi yaşanmış ancak, bu devlet kısa bir süre sonra Selçuklu Devletinin ve ardından Moğolların bir eyaleti haline gelmiştir.

 

Böylece Giresun ve bölgesinde Türk hakimiyeti başlamış, Türk nüfus yoğunluğu da bu vesileyle biraz daha artmıştır.

 

Oğuzların Çepni Boyu bu dönemde Giresun ve çevresine yerleşmiştir.

 

Selçuklu Devletinin çöküşünden sonra, Anadolu Selçuklu Beylikleri dönemi başlamış, bu dönemde bölgedeki Türk nüfusunun yanı sıra Ceneviz nüfusu da artmaya başlamıştır.

 

1397 yılında Çepni Türkmen Beyi Emir Süleyman Bey, Giresun ve çevresinin kontrolünü eline geçirmiştir. Bu tarihten sonra bir süre Sivas Hükümdarı Kadı Burhaneddin'in elinde kalan Giresun; 1461 yılına kadar da Timur'un egemenliği altında kalmıştır. Fatih Sultan Mehmet'in 1461 yılında Trabzon'u fethiyle birlikte yönetim Osmanlılara geçmiştir.

 

Osmanlılar döneminde Giresun ve çevresi, eşkıyaların, Celali ve Kazak gruplarının baskın ve yağmalarına maruz kalmıştır.

 

Giresun Tanzimat döneminde (1847) Trabzon İline bağlı bir kaza olmuştur. İdari bağlılık yönünden, Trabzon, Ordu ve Şebinkarahisar üçgeninde yer değiştiren Giresun, 1923 yılında 3 nahiye, 140 köy ve 14 mahalle ile birlikte İl olmuştur.

 

I. Dünya Savaşından önce Giresun ve çevresinde Türk, Rum ve Ermeni nüfus görülmektedir. Ancak savaşın başlamasıyla birlikte bölgeden yavaş yavaş çekilmeye başlamışlardır.

 

Bu savaşta Rus Orduları Giresun'u da ele geçirmeye çalışmışlar; ancak Osman Ağa önderliğindeki Milis Türk Kuvvetleri bu saldırıyı Harşıt Mevkiinde püskürtmüşlerdir.

 

M. Kemal Atatürk önderliğinde devam eden Türk Kurtuluş Savaşı'na iki milis alayla birlikte tüm cephelere katılan Giresunlular bu dönemde Osman Ağa'nın yoğun gayretleri neticesinde hem bölgelerini tehlikeden korumuşlar; hem de zaferin kısa sürede kazanılmasında etkili olmuşlardır.

 

Giresun İlinin merkez ilçe ile beraber toplam 16 ilçesi, 8 beldesi bulunmaktadır.

 

İklim özellikleri ve doğa bitkisi örtüsü bakımından Giresun'un kuzey ve güney kısımları birbirinden farklılık gösterir. Dağlar denize paralel uzanmıştır.

 

İklim ılık ve yağışlıdır. Dört mevsim yeşil bir örtüyle kaplı olan Giresun arazisinin %34'ü orman, %25'i tarım (çoğunluğu fındık ağacı), %18'i çayır ve mera, %25'i tarım dışı alandır. İlin güney bölgelerinde daha çok bozkır bitki örtüsü ön plana çıkar.

 

Doğal ve tarihi değerler açısından turizme oldukça elverişli bulunan Giresun'un bakir ormanları, yaylaları ve aksesuarları herkesin ilgisini çekmektedir.

 

Yaylaların iklimi, bitki örtüsü ve ulaşım imkanlarının elverişli olması "yayla turizmi" yönündeki çalışmaları ön plana çıkarmaktadır.

 

Yaylalar maden suları ve akarsular yönünden de oldukça zengindir. Çaldağ, İnişdibi Beldeleri ve Tamdere maden suları yönünden meşhurdur.

Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Mehmet Kamat
Site bu haliyle çok kullanışlı olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Giresun Tirebolu Kuzgun Köyü Derneği

© Copyright 2022  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top